eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Rendőrök igazoltatnak egy férfit az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: Rendőrök igazoltatnak egy férfit az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Államtitkári bejelentés: megerősített rendőri jelenlét jön Budapesten

Hétvégén és éjszaka is erősítik a rendőri jelenlétet a budapesti bulinegyedben, mert ekkor van szükség a közbiztonság erősítésére.

Megerősített éjszakai és hétvégi járőrözéssel védi a rendőrség az ott lakók és szórakozók biztonságát a bulinegyedben – közölte Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszában, amiben Oláh Lajos országgyűlési képviselőnek válaszolt. A képviselő azt kérdezte: „milyen eredményt hozott Miniszter Úr Belső-Erzsébetvárossal kapcsolatos vizsgálata, különös tekintettel egy új rendőrőrs létesítésére vonatkozóan?”.

A Pénzcentrum cikke szerint Rétvári Bence közölte, nagyjából egy négyzetkilométernyi területet értenek a bulinegyed alatt: a Budapest V. kerület, Erzsébet tér/Deák tér, Széchenyi István tér, a Budapest VI. kerület, Király utca, Nagymező utca, a Budapest VII. kerület, Rákóczi út Blaha Lujza tér és Király utca közötti szakasza, valamint a Nagykörút vonala a Blaha Lujza tértől a Jászai Mari térig. Hozzátette: csak Belső-Erzsébetvárosban hétfő, kedd és szerdai napokon 32, csütörtök, péntek és szombati napokon 58 rendőr járőrözik. Ezt egészíti ki a BRFK havi egy nagyobb, bűnügyi és rendészeti ellenőrzése. Ezeken a rendőri állomány és a társszervek átlagosan 100–150 fővel vesznek részt.

Mint kifejtette: a tapasztalatok és a statisztikák alapján kijelenthető, hogy a közbiztonság erősítésére inkább az éjszakai órákban van szükség.

Címlapról ajánljuk
Mi a különbség a borravaló és a szervizdíj között? – a GVH tisztázza a leggyakoribb tévhiteket

Mi a különbség a borravaló és a szervizdíj között? – a GVH tisztázza a leggyakoribb tévhiteket

A szervizdíj mértékét szabadon határozhatják meg a vendéglátóhelyek, de kötelesek feltüntetni az étlapon és egyéb tájékoztatási felületeken – mondta az InfoRádióban a Gazdasági Versenyhivatal kommunikációs vezetője. Horváth Bálint hozzátette: egyáltalán nem mindegy, hogyan adjuk át a borravalót, mivel akár az is előfordulhat, hogy nem is részesedik belőle a felszolgáló.

Zenei, kulturális és családi programok a fővárosban a Szent István-napi rendezvénysorozat keretében

A Szent István-napi rendezvénysorozat keretében vasárnap egyebek között zenei és kulturális eseményekkel, családi és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat a fővárosba - közölték a szervezők
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Elképesztően kreatív ötletek oldhatják meg az energiaátállás egyik fő problémáját

Elképesztően kreatív ötletek oldhatják meg az energiaátállás egyik fő problémáját

Az energiatárolás kulcsfontosságú technológiának tekinthető az energetikai átmenet kihívásainak kezelésében. A Li-ion akkumulátorokon alapuló rövid távú, hálózatra kapcsolt energiatárolás egyre elterjedtebbé válik, de az elektromos energiarendszer mélyreható szén-dioxid-mentesítéséhez hálózati méretű szezonális energiaellátásra lesz szükség. A szivattyús vízenergia jelenleg az egyetlen kiforrott technológiának tekinthető az ilyen alkalmazásokhoz, de más megoldások (gravitációs tárolás, lendkerekes tárolórendszerek, olvadtsó-rendszerek) is szóba jöhetnek a fenntarthatóbb energiamátrixra való áttérés során, ahogy a hosszabb időtartamú energiatárolás egyre fontosabbá válik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 18. 16:24
×
×
×
×