eur:
395.14
usd:
369.45
bux:
71750.15
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szünet jön az OTP Banknál, ezen a napon hiába keresi ezeket a szolgáltatásokat

A bankszünnap június utolsó napján esedékes, és a pénzintézet több szolgáltatása is érintett.

A bank digitális fejlesztésekhez kötődő szolgáltatás változások kapcsán közölte, hogy 2024. június 30-án, vasárnap előre tervezett bankszünnapot tart - írja az Origo.

A pénzintézet tájékoztatása szerint fejlesztési okokból vasárnap 12:00-tól 23:59-ig a lakossági hiteligényléshez kapcsolódó szolgáltatások elérhetetlenek lesznek:

  • ingatlan- és jelzáloghitel,
  • személyi kölcsön,
  • babaváró kölcsön,
  • áruhitel,
  • hitelkártya,
  • folyószámlahitel.

Mint írják, a bank a tájékoztatást az ügyfélelvárások teljesítése, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bankszünnapokhoz kapcsolódó előírásai (Hpt. 286§) miatt hozza nyilvánosságra.

Bár az OTP egyes szolgáltatásainak átmeneti, előre bejelentett leállítása nem jelenti a teljes bank működésének szünetét, jogszabályi előírások miatt azonban azt mégis így kell hívni.

Azt nevezik bankszünnapnak, ha egy bank egy munkanapra előre vonatkozóan meghirdeti, hogy azon a napon nem, vagy csak korlátozottan nyújt banki szolgáltatásokat az ügyfeleknek. A törvényi előírás szerint egy pénzintézet - minden szolgáltatása, vagy akár csak bizonyos résztevékenységeit illetően - előzetesen megtervezett módon tarthat bankszünnapot, 2022. júliusától pedig csak akkor lesz erre lehetősége, ha ennek feltételeit üzletszabályzatában, illetve az ügyfelekkel kötött szerződésében előzetesen meghatározta.

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×