eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szünet jön az OTP Banknál, ezen a napon hiába keresi ezeket a szolgáltatásokat

A bankszünnap június utolsó napján esedékes, és a pénzintézet több szolgáltatása is érintett.

A bank digitális fejlesztésekhez kötődő szolgáltatás változások kapcsán közölte, hogy 2024. június 30-án, vasárnap előre tervezett bankszünnapot tart - írja az Origo.

A pénzintézet tájékoztatása szerint fejlesztési okokból vasárnap 12:00-tól 23:59-ig a lakossági hiteligényléshez kapcsolódó szolgáltatások elérhetetlenek lesznek:

  • ingatlan- és jelzáloghitel,
  • személyi kölcsön,
  • babaváró kölcsön,
  • áruhitel,
  • hitelkártya,
  • folyószámlahitel.

Mint írják, a bank a tájékoztatást az ügyfélelvárások teljesítése, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bankszünnapokhoz kapcsolódó előírásai (Hpt. 286§) miatt hozza nyilvánosságra.

Bár az OTP egyes szolgáltatásainak átmeneti, előre bejelentett leállítása nem jelenti a teljes bank működésének szünetét, jogszabályi előírások miatt azonban azt mégis így kell hívni.

Azt nevezik bankszünnapnak, ha egy bank egy munkanapra előre vonatkozóan meghirdeti, hogy azon a napon nem, vagy csak korlátozottan nyújt banki szolgáltatásokat az ügyfeleknek. A törvényi előírás szerint egy pénzintézet - minden szolgáltatása, vagy akár csak bizonyos résztevékenységeit illetően - előzetesen megtervezett módon tarthat bankszünnapot, 2022. júliusától pedig csak akkor lesz erre lehetősége, ha ennek feltételeit üzletszabályzatában, illetve az ügyfelekkel kötött szerződésében előzetesen meghatározta.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×