eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Smiling professional mature middle aged business woman using laptop computer sitting at workplace desk. Happy senior old lady 60s grey-haired businesswoman executive working on pc at home from office.
Nyitókép: insta_photos/Getty Images

Igencsak "beszálltak az internetbe" az idősebb korosztályok is

Növekvő ütemben terjed az internethasználat az idősebbek körében, bár továbbra is lemaradásban vannak a fiatalabbakhoz képest – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság friss felmérése.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság évente elkészített nagymintás felmérése szerint 2019-ben a 15 és 45 év közöttiek csaknem 100 százaléka volt internethasználó – mondta az InfoRádióban az NMHH piackutatási és piaci monitoring osztályának vezetője.

"45 éves kor fölött kezdődik a lassú csökkenés, és ahogy megyünk az életkorban fölfelé, úgy egyre kevesebben interneteznek. Ez a határ négy év alatt, 2023 végére 60 évre tolódott fel. Most azt mondhatjuk, hogy 15 és 60 év között szinte mindenki internetezik, 98 százalék" – fordította a számok nyelvére Sugatagi Gábor.

Tavaly már a 60 és 65 év közöttiek körében is túllépte a 80 százalékot az internetezők aránya, ami 25 százalékpontos emelkedést jelent a 2019-es adatokhoz képest. Az érintettek körében mértek a nemek és az iskolai végzettség szerint is. A 70 év felettieknél a diplomások kétharmada internetező, ugyanebben a kososztályban az általános iskolát végzetteknél ez az arány csak 48 százalék. "Minél iskolázottabb valaki, annál könnyebben megérti, megszokja vagy megtanulja az internethasználatot még idős korban is" – mondta Sugatagi Gábor.

A nők átlagosan 5 százalékkal magasabb arányban interneteztek minden korcsoportban 60 év felett, mint a férfiak – tette hozzá az NMHH piackutatási és piaci monitoring osztályának vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×