eur:
396.74
usd:
370.11
bux:
71376.54
2024. június 27. csütörtök László
Fiatalok a Zalakarosi Fürdőben 2019. augusztus 12-én. A kánikula miatt hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos hétfő éjfélig. Jelentős lehűlést hoz a másnap érkező hidegfront, 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet pár nap alatt.
Nyitókép: MTI/Varga György

Remek strandidő lesz a hétvégén is - időjárás-jelentés

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk középső részén és a Balti-tengertől keletre ciklonok örvénylenek, emellett az Észak-Atlanti térségben is frontok húzódnak. A közép-európai ciklon előoldalán szaharai eredetű por áramlik a kontinens belseje felé, amely jelentősen szűri, zavarja napsütést is, illetve a csapadékos területeken saras eső is előfordul. Európa legmelegebb része jelenleg a Balkán-félsziget, itt több helyen a 37 és 38 fokot is meghaladja a csúcsérték. A leghidegebb területek Norvégiában vannak, ott a maximumok néhol alig lépik át a 10 fokot.

Péntek estig a Kárpát-medencében tovább folytatódik a kánikula.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

A napsütést változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet, illetve szaharai eredetű por szűri, zavarja. Emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Csapadék nem lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható, a déli országrészben lesz a legmelegebb.

Szombaton szakadozott felhőzet, illetve gomolyfelhő-képződés mellett sok lesz a napsütés, szórványosan várható zápor, zivatar. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul és a Dunántúlon nagyobb területen megerősödik. A hajnali 16-24 fokról délutánra 28 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északkeleti szél, a hőmérséklet minimuma 15 és 22, maximuma 27 és 33 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben
EU-csúcs

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtöki, az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×