eur:
396.88
usd:
371.22
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) beszédet mond a Baden-Württemberg tartomány és Stuttgart városa által szervezett, a Magyarország-Németország labdarúgó mérkőzést megelőző hivatalos fogadáson Stuttgartban 2024. június 19-én. Orbán Viktor mellett balra Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg miniszterelnöke, akivel a magyar kormányfő az esemény keretében kétoldalú egyeztetést is folytatott.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor a baden-württembergi kormányfővel tárgyalt

A miniszterelnök szerdán részt vett a Baden-Württemberg tartomány és Stuttgart városa által szervezett, a Magyarország-Németország labdarúgó mérkőzést megelőző hivatalos fogadáson.

A magyar kormányfő az esemény keretében kétoldalú egyeztetést is folytatott Winfried Kretschmann tartományi miniszterelnökkel.

2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.

Kétoldalú kapcsolataink kiemelt projektje a német nyelvterületen kívül egyedüli német nyelvű budapesti Andrássy Egyetem - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×