eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Az Árpád híd látképe a Margitszigettel 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Élőláncot alkotva húztak ki egy férfit a Dunából - képek

A Készenléti Rendőrség munkatársai menekítettek ki a Dunából egy sodródó, kimerült férfit.

A Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság egyik, a Margitszigeten dolgozó munkatársa lett arra figyelmes június 11-én 10 óra körül, hogy egy férfi sodródik a Dunában, akinek csak a feje van kint a vízből. Szerencsére tudott beszélni és a járőrnek elmondta, hogy az erős sodrás és a kimerültség miatt nem képes kiúszni a partra. Csikós István r. törzszászlós megkérte, hogy próbáljon belekapaszkodni a közelében lévő hajókikötő sodronykötelébe. Sikerült neki, majd a rendőr segítséget kért a közelben tartózkodó kollégáitól, akik hamar a helyszínre értek - írta beszámolójában a rendőrség.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Hoffmann Péter r. főtörzsőrmester, Pálóczi Zsolt r. törzszászlós, Kékedi Máté r. őrmester és Csikós István r. törzszászlós egymás csuklóját és a drótkötelet megragadva láncot alkottak, majd egyikük megfogta a férfi kezét, és kihúzta a partra. A készenléti rendőrök pokróccal takarták be a kihűlt férfit, majd értesítették a mentőket.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A férfi elmondta, hogy öngyilkossági szándékkal ugrott a vízbe a Megyeri hídról. A mentőszolgálat munkatársai további ellátás céljából kórházba szállították.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 22:10
×
×
×
×