eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Az Árpád híd látképe a Margitszigettel 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Élőláncot alkotva húztak ki egy férfit a Dunából - képek

A Készenléti Rendőrség munkatársai menekítettek ki a Dunából egy sodródó, kimerült férfit.

A Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság egyik, a Margitszigeten dolgozó munkatársa lett arra figyelmes június 11-én 10 óra körül, hogy egy férfi sodródik a Dunában, akinek csak a feje van kint a vízből. Szerencsére tudott beszélni és a járőrnek elmondta, hogy az erős sodrás és a kimerültség miatt nem képes kiúszni a partra. Csikós István r. törzszászlós megkérte, hogy próbáljon belekapaszkodni a közelében lévő hajókikötő sodronykötelébe. Sikerült neki, majd a rendőr segítséget kért a közelben tartózkodó kollégáitól, akik hamar a helyszínre értek - írta beszámolójában a rendőrség.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Hoffmann Péter r. főtörzsőrmester, Pálóczi Zsolt r. törzszászlós, Kékedi Máté r. őrmester és Csikós István r. törzszászlós egymás csuklóját és a drótkötelet megragadva láncot alkottak, majd egyikük megfogta a férfi kezét, és kihúzta a partra. A készenléti rendőrök pokróccal takarták be a kihűlt férfit, majd értesítették a mentőket.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A férfi elmondta, hogy öngyilkossági szándékkal ugrott a vízbe a Megyeri hídról. A mentőszolgálat munkatársai további ellátás céljából kórházba szállították.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×