eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
fotó: Tevan Imre
Nyitókép: Tevan Imre

Érdemes az automatákat választani a jegyvásárláshoz a Balaton-mentén

37 helyen tehetik meg ezt az utasok.

A kiemelt balatoni vonatokon kötelező helyjegyet is váltani; az InterCity és expresszvonatokon az országbérlet mellé is kell venni helyjegyet. Az utasok ezt megtehetik jegykiadó automatákból is, amelyből a Balaton partján már 37 új és felújított gép áll rendelkezésre - közölte a MÁV-START Zrt. közleményben.

Mint írták, az automatákban a népszerű Balaton 24, az ország- és vármegye-bérletek, valamint napijegyek is megvásárolhatók.

Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül további két új típusú jegykiadó is az utasok rendelkezésére áll. Azokon az állomásokon, ahol pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható.

A hétvégi időszakban a helyjegyet érdemes több nappal az utazás előtt elővételben megvásárolni.

Országszerte 400-nál is több telepített automata áll az utazók rendelkezésére. A Balatonhoz telepített automatákból 2022-ben 447 ezer, 2023-ban 626 ezer jegyet vásároltak, ami 40 százalékos emelkedést jelent egy év alatt.

A MÁV-START május 13-tól június 21-ig az előszezoni menetrend szerint, sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, ezzel is elősegítve a tó térségének turisztikai fejlődését.

Június 22-től, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően további vonatokat is beállítanak; ekkortól a keleti országrészből (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségéből) is közvetlen járatokkal érhető el a Balaton - írták.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×