eur:
395.68
usd:
369.47
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pexels.com

Némileg emelt árakkal indul a budapesti strandszezon

A római és a pünkösdfürdői strand csak a tanév végén nyitja meg kapuit, de a többi szabadtéri fürdőben, mérsékelt drágulás mellett, már szombattól várják a hűsölni vágyókat. Erről Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott az InfoRádióban.

"Az idén is ütemezett nyitást valósítottunk meg. A Gellért fürdőben már kinyitottuk a strandterületet a hullámszolgáltatás nélkül, és bár eddig csak részlegesen, de a Palatinus is a vendégek rendelkezésre áll" – mondta a vezérigazgatónő. Borosné Szűcs Ildikó azt is hozzátette, hogy június elsejétől a Paskál Strandfürdő egész területe is látogatható lesz, ugyancsak megnyílik teljes egészében a Palatinus, valamint a csillaghegyi és a pesterzsébeti fürdő is.

Ellenben a római és pünkösdfürdői strand csak a tanév végén, június 17-én, illetve 22-én nyit.

"Csillaghegyen teljes csúszdakarbantartást, -javítást végeztünk el, illetve a kabinsorok átfestése is megtörténik" – ismertette Borosné Szűcs Ildikó. Mint mondta, a Palatinuson megújult a hullámmedence és a hullámgép, a Paskál fürdőben pedig napvitorlát cseréltek, a pünkösdfürdői strandon az élménymedence burkolatát javították ki, míg a római fürdőben a teljes csúszdatornyot felújították.

A vezérigazgató külön kiemelte, hogy a budapesti fürdők energiahatékonysági fejlesztéseinek köszönhetően az év elején az inflációnál kisebb mértékű áremelés volt: a strandok belépői 100-200 forinttal drágultak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×