eur:
394.95
usd:
367.96
bux:
70365.09
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: NÚSZ Zrt.

Autópálya-matrica: megint nincs megállás

Annak ellenére, hogy a pályamatricák a vártál kisebb mértékben drágultak, a NÚSZ 445 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2023-as évet, ami 15 százalékos növekedést jelent.

Az autópálya-matricákat értékesítő Nemzeti Útdíj Szolgáltató (NÚSZ) jelentősen növelte bevételét tavaly, hiszen hivatalos beszámolójuk szerint a nettó árbevétele meghaladta a 445 milliárd forintot, ami 15 százalékkal több, mint a 2022-ben befolyt 387 milliárd forint - írja a TotalCar.

Mindez azt is jelenti, hogy a vállalatnak napi 1,2 milliárd forint volt az átlagbevétele, ami persze egy elméleti szám, hiszen a bevétel jelentős részét az év elején megvásárolt éves matricák teszik ki.

A társaság beszámolójából kiderül az is, hogy az üzleti tevékenységből származó eredmény megközelítette a 1,5 milliárd forintot, szemben az egy évvel korábbi 3,9 milliárdos mínusszal. A pénzügyi tevékenységből származó tételekkel együtt számolt adózott eredmény viszont a 2022-es közel 20 milliárdról 216 millió forintra csökkent.

Mint írják, az csak jövőre derül ki, hogy 2024-ben is sikerül-e többletet elérni, de ez nagy valószínűséggel össze fog jönni. A matricák ára idén ugyanis a tavaly augusztusi inflációnak megfelelő mértékben, több mint 16 százalékkal drágult.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Magyarország még mindig nem teljesíti azokat a reformokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy lezáruljon az Európai Unió 7-es cikk szerinti eljárása – figyelmeztetett Hadja Lahbib belga külügyminiszter, az Európai Unió Tanácsának mai egyeztetése előtt. Az eljárás keretében, amelyet még 2018-ban indítottak a jogállamiság helyzete miatt, Magyarországot továbbra is súlyos bírálatok érik, különösen a korrupció és az igazságszolgáltatás függetlensége terén. Az Európai Bizottság töretlenül vizsgálja a magyar kormány tevékenységét, míg egyes tagállamok már javaslatokat tettek a magyar vétók megkerülésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×