eur:
396.09
usd:
370.44
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Nyitókép: A Magyar Országgyűlés hivatalos Facebook-oldala

„Ez egy bohózat" – Nem lesznek ott a kormánypárti képviselők a rendkívüli parlamenti ülésen

A bojkott miatt határozatképtelen lesz az Országgyűlés, csak napirend előtti felszólalásokra lesz lehetőség.

Határozatképtelen lesz az ellenzéki pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés, miután a Fidesz és a KDNP képviselői sem vesznek részt rajta – tudta meg az atv.hu.

Az ellenzék a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszere elleni orosz hackertámadásról, a szükséges lépések megtételéről, valamint a Sulyok Tamás köztársasági elnöki tisztségtől való megfosztásának kezdeményezéséről szóló javaslatról akart tárgyalni, de miután a kormánypártok bojkottálják az ülést, az Országgyűlés határozatképtelen lesz. A Fidesz-frakció sajtóosztálya azt válaszolta a portál megkeresésére, hogy

„bohózatnak tartják a kezdeményezést”.

Az ellenzéki pártok eredetileg csütörtökön szerették volna megtartani a rendkívüli ülést, miután összegyűlt a kellő számú aláírás ahhoz, hogy indítványozni tudják. Kövér László, az Országgyűlés elnöke azonban péntek este 8 órára hívta össze a rendkívüli parlamenti ülést, ahol

a kormánypártok távolmaradása miatt csak napirend előtti felszólalások hangozhatnak el.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként már a múlt heti Kormányinfón jelezte, hogy ha lesz is rendkívüli parlamenti ülés, akkor sem mennek el a kormánypártok országgyűlési képviselői.

Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×