eur:
395.64
usd:
368.35
bux:
69919.82
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: A Magyar Országgyűlés hivatalos Facebook-oldala

„Ez egy bohózat" – Nem lesznek ott a kormánypárti képviselők a rendkívüli parlamenti ülésen

A bojkott miatt határozatképtelen lesz az Országgyűlés, csak napirend előtti felszólalásokra lesz lehetőség.

Határozatképtelen lesz az ellenzéki pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés, miután a Fidesz és a KDNP képviselői sem vesznek részt rajta – tudta meg az atv.hu.

Az ellenzék a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszere elleni orosz hackertámadásról, a szükséges lépések megtételéről, valamint a Sulyok Tamás köztársasági elnöki tisztségtől való megfosztásának kezdeményezéséről szóló javaslatról akart tárgyalni, de miután a kormánypártok bojkottálják az ülést, az Országgyűlés határozatképtelen lesz. A Fidesz-frakció sajtóosztálya azt válaszolta a portál megkeresésére, hogy

„bohózatnak tartják a kezdeményezést”.

Az ellenzéki pártok eredetileg csütörtökön szerették volna megtartani a rendkívüli ülést, miután összegyűlt a kellő számú aláírás ahhoz, hogy indítványozni tudják. Kövér László, az Országgyűlés elnöke azonban péntek este 8 órára hívta össze a rendkívüli parlamenti ülést, ahol

a kormánypártok távolmaradása miatt csak napirend előtti felszólalások hangozhatnak el.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként már a múlt heti Kormányinfón jelezte, hogy ha lesz is rendkívüli parlamenti ülés, akkor sem mennek el a kormánypártok országgyűlési képviselői.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Csúcsot döntött tegnap az S&P 500 és a Nasdaq, miután az amerikai gazdaság lassulására utaló kiskereskedelmi adatok érkeztek, ami az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. A jó hangulat mellett átrendeződés is történt a világ legértékesebb cégei között, hiszen az Nvidia megelőzte a Microsoftot, mint a világ legértékesebb tőzsdei cége. Ezek után az ázsiai tőzsdéken csak vegyes mozgásokat láttunk, és az európai piacokon is iránykereséssel indult a nap. A kereskedési volumen várhatóan alacsony marad a nap során, mivel az amerikai tőzsdéken ma nemzeti ünnep miatt nem lesz kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×