eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Unsplash.com

Válaszolt a Wizz Air a ferihegyi kellemetlen vízumügyre

Tisztázódni látszik a Szaúd-Arábiába indult utasok kellemetlen ügye.

Ahogy arról az Infostarton is bezsámoltunk vagy 100 utas rekedt a ferihegyi repülőtéren, mert a Wizz Air vízumgondok miatt nem volt hajlandó elvinni őket Szaúd-Arábiába. Ott ugyanis hamarosan kezdődik a zarándoklat és arra speciális vízim kell.

Az Infostartnak emailben a Wizz Air elmagyarázta az álláspotnját. A légitársaság elnézést kért az okozott kellemetlenségekért, valamint közölték, hogy a nap folyamán már bejelentették a szaúdi hatóságok, hogy további értesítésig minden vízumot elfogadnak.

"A Wizz Air azt az utasítást kapta a szaúd-arábiai hatóságoktól, hogy május 18-tól már csak a zarándoklat idejére érvényes vízumot fogadhatják el a beszállásnál. Az aznapi Budapest-Dzsidda járaton emiatt több utasnak is – a szigorú protokoll szerint – meg kellett tagadni a fedélzetre lépését, ugyanis nem rendelkeztek ezzel az okirattal. A légitársaság folyamatosan egyeztetett a szaúdi hatóságokkal, akik a nap folyamán már ellentétes információt közöltek, amely szerint további értesítésig minden vízum elfogadható az országba történő beutazáskor.

A Wizz Air ezúton is elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségekért.

Az érintett járatok utasai választhatják a jegyár 120 százalékos jóváírását WIZZ-számlán,

vagy a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal" – írták.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×