eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Unsplash.com

Válaszolt a Wizz Air a ferihegyi kellemetlen vízumügyre

Tisztázódni látszik a Szaúd-Arábiába indult utasok kellemetlen ügye.

Ahogy arról az Infostarton is bezsámoltunk vagy 100 utas rekedt a ferihegyi repülőtéren, mert a Wizz Air vízumgondok miatt nem volt hajlandó elvinni őket Szaúd-Arábiába. Ott ugyanis hamarosan kezdődik a zarándoklat és arra speciális vízim kell.

Az Infostartnak emailben a Wizz Air elmagyarázta az álláspotnját. A légitársaság elnézést kért az okozott kellemetlenségekért, valamint közölték, hogy a nap folyamán már bejelentették a szaúdi hatóságok, hogy további értesítésig minden vízumot elfogadnak.

"A Wizz Air azt az utasítást kapta a szaúd-arábiai hatóságoktól, hogy május 18-tól már csak a zarándoklat idejére érvényes vízumot fogadhatják el a beszállásnál. Az aznapi Budapest-Dzsidda járaton emiatt több utasnak is – a szigorú protokoll szerint – meg kellett tagadni a fedélzetre lépését, ugyanis nem rendelkeztek ezzel az okirattal. A légitársaság folyamatosan egyeztetett a szaúdi hatóságokkal, akik a nap folyamán már ellentétes információt közöltek, amely szerint további értesítésig minden vízum elfogadható az országba történő beutazáskor.

A Wizz Air ezúton is elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségekért.

Az érintett járatok utasai választhatják a jegyár 120 százalékos jóváírását WIZZ-számlán,

vagy a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal" – írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×