eur:
395.14
usd:
368.3
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
A Wizz Air légitársaság utasszállító repülőgépe leszálláshoz készül a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2023. január 10-én. Ezen a napon a légitársaság pilótái gyakorló repüléseket végeztek a légikikötőnél.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vallási előírások tettek be a Wizz Air utasaink

80-100 utast nem vitt el a Budapestről a Wizz Air Szaúd-Arábiába, pontosabban Dzsiddába. Egy speciális vízum miatt van a gond.

Egy utas beszélt még szombaton a Blikknek arról, hogy Tőlük megtudtuk, hogy semmilyen tájékoztatást nem kaptak a légitársaságtól arra vonatkozóan, hogy a meglévő vízumuk jelenleg nem elegendő.

Megtagadták az utazást, ha valakinek nem volt úgynevezett „haddzsvízuma" – idézi a lap az utast.

Nemcsak magyarok, hanem a külföldiek is ugyanígy jártak.

Milyen vízumról van szó?

A mekkai zarándoklat a muszlim holdnaptár 12. hónapja 8. és 10. napja között végzendő, ezért a 365 napos napévet számoló nyugati naptár szerint mindig más időpontra esik. 2024-ben ez éppen mostanában lesz. A saudi-visa.org weboldal szerint maga a haddzs, vagyis a zarándoklat nem hajtható végre hagyományos turistavízummal, ám arról nem szólnak, hogy az országba való belépéshez sem elegendő.

Mi nem zarándokok vagyunk és nem a hajj-ra mentünk volna

- érvelt az idézett utas.

Egy másik repüli akaró szerint a Wizz Air egyik munkatársa állította, hogy tegnap kaptak utasítást, hogy a mai naptól (szombat) már csak haddzsvízumot fogadjanak el.

A légitársaság egyelőre nem reagált a panaszokra.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 04:24
×
×
×
×