eur:
387.19
usd:
356.75
bux:
68317.42
2024. május 23. csütörtök Dezső
A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumának üvegteteje 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Berepedezett a Keleti pályaudvar utascentrumának üvegfödéme - itt a magyarázat

A MÁV szerint kivitelezési probléma áll a háttérben.

Repedések miatt kellett körbekeríteni az üvegfödémet a Keleti pályaudvari utascentrumban – írta a Telex érdeklődésére a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A vasúttársaság szerint az üvegfödém legfelső rétege repedt meg néhány helyen, de egy külső szakértő szerint az üveg többi rétegének állapota megfelelő. „Az előzetes vizsgálatok alapján a repedést kivitelezési probléma okozza, amit minél előbb javítani kell. Az utasok és a munkatársak biztonsága az elsődleges, nem áll fenn veszélyhelyzet. A lezárás a jegykiadó automaták és a peronok megközelítését nem gátolja, a helyreállításig a lezárt területeken tilos keresztülhaladni” – áll a MÁV levelében.

Ismeretes, a Keleti pályaudvart 2021 tavaszán kezdték el felújítani, és tavaly májusban adták át a megújult utascentrumot.

(Címlapképünk: Budapest, 2023. április 25. A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumának üvegteteje.)

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 13:40
×
×
×
×