eur:
387.11
usd:
356.55
bux:
68163.12
2024. május 23. csütörtök Dezső

Már gyomorszondával táplálják Karsai Dánielt

Március 28-án tüdőgyulladással került kórházba az ALS-ben szenvedő alkotmányjogász.

„Testvérem, Karsai Dániel állapota az utóbbi hetekben rohamosan romlani kezdett. A beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára” – írta Karsai Péter az alkotmányjogász Facebook-oldalán, hozzátéve, ezért arra kérte meg őt Karsai Dániel, hogy László Róbert barátjukkal közösen megfogalmazott posztokban ők számoljanak be az aktuális hírekről, eseményekről.

Március 28-án, születésnapja alkalmából egy lakásszínházi előadással szerették volna meglepni, helyette muszáj volt kórházba vinni, mert tüdőgyulladást kapott. Karsai Péter azt írja, „a Korányi szakszerű ellátásának, a kimagasló színvonalú betegápolásnak, nem mellesleg Dani fekete öves akaraterejének köszönhető, hogy kigyógyult a betegségből. Napokig a totális némaságban és a kommunikációképtelenség állapotában csak a reménybe tudtunk kapaszkodni.”

Az is kiderül a posztból, hogy csütörtök óta Karsai Dániel otthon pihen, sokat olvas, és a látogatóival – ha nem is úgy, mint akár csak pár hete, de – kommunikál. Karsai Péter a Facebookon is megosztotta azt a hétvégi, TikTokon posztolt videót, amelyen az látható, hogy testvérét már gyomorszondával kell táplálni.

Karsai Dánielnél augusztusban diagnosztizálták a gyógyíthatatlan, ALS nevű betegséget, szeptemberben közölte, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul az életvégi döntések magyarországi korlátozásával kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×