eur:
390.55
usd:
364.29
bux:
68308.82
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Vitézy Dávid
Nyitókép: Vitézy Dávid

Budapest-program bemutatására készül Vitézy Dávid

Még ezen a héten bemutatja főpolgármester-jelölti programját Vitézy Dávid. Az LMP által is támogatott jelölt egyebek mellett azt ígéri, hogy megalapítja a BKK rendészeti szolgálatát, 10 ezer szolgálati bérlakást épít és elküldi a politikusokat a fővárosi cégek éléről.

Ötezer budapesti töltötte ki Vitézy Dávid kérdőívét, és sok szakmai, illetve civil szervezettől is kapott javaslatokat. Ezekből, illetve a saját terveiből állított össze egy 100 fejezetből álló programot, amelyet pénteken mutat be - mondta az InfoRádióban.

"Ebben a lakhatás, a zöld ügyek, a környezetvédelem, a kultúra, az egészségügy és persze a közlekedés, a közterek megújítása terén is számos előremutató, innovatív javaslat és terv szerepel. Ezek nem elvont, elvi megközelítésű ígéretek, hanem egészen konkrét és számonkérhető programjavaslatok" - fogalmazott.

Vitézy Dávid 10 ezer szolgálati bérlakást építene, és megalapítaná a BKK rendészeti egységét.

"Szeretném azt, hogy

elindítsuk tízezer új bérlakás építését

Budapesten, melyek zöme olyan szolgálati lakás lenne, amelyeket pont a budapestiek életét leginkább nehezítő hiányszakmákban dolgozók számára szeretnénk biztosítani, hogy az az ápolóhiány, tanárhiány, rendőrhiány, ami ma sújtja Budapestet, enyhüljön. Ugyanilyen tervem a BKK rendészet létrehozása: szeretném, hogy a budapesti tömegközlekedésre bárki egyedül elengedhesse akár egy éjszakai buszra is a saját gyerekét, hogyha a különböző, az utasokat zaklató, szervezetten kolduló, nőket fogdosó antiszociális jelenségeket vissza tudnánk szorítani a budapesti közösségi közlekedésben, ennek érdekében fogjuk létrehozni azt az új speciális önkormányzati rendészeti egységet, melyet BKK rendészetnek hívunk, és mely akár az utasok, akár a járművezetők hívására gyors reagálású egységként bármely tömegközlekedési járműre vagy állomásra ki tud szállni és hatóságként érvényesíteni tudja az utazási szabályok érvényesülését" - részletezte.

Az LMP által is támogatott főpolgármester-jelölt szakemberekre cserélné a politikusokat a fővárosi cégekben.

"Nem fogok engedni egyik pártnak sem pártpolitikusokat ültetni azokra a szakmai pozíciókra,

amelyek a legfontosabb fővárosi közszolgáltatók, legyen az a köztisztasággal, hulladékkezeléssel vagy éppen közlekedéssel kapcsolatos cégek köre."

Vitézy Dávid azt mondta, hogy nem kíván reagálni az őt ért támadásokra, mert szeretné meghaladni a pártpolitikai csatatér logikáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×