eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Vitézy Dávid
Nyitókép: Vitézy Dávid

Budapest-program bemutatására készül Vitézy Dávid

Még ezen a héten bemutatja főpolgármester-jelölti programját Vitézy Dávid. Az LMP által is támogatott jelölt egyebek mellett azt ígéri, hogy megalapítja a BKK rendészeti szolgálatát, 10 ezer szolgálati bérlakást épít és elküldi a politikusokat a fővárosi cégek éléről.

Ötezer budapesti töltötte ki Vitézy Dávid kérdőívét, és sok szakmai, illetve civil szervezettől is kapott javaslatokat. Ezekből, illetve a saját terveiből állított össze egy 100 fejezetből álló programot, amelyet pénteken mutat be - mondta az InfoRádióban.

"Ebben a lakhatás, a zöld ügyek, a környezetvédelem, a kultúra, az egészségügy és persze a közlekedés, a közterek megújítása terén is számos előremutató, innovatív javaslat és terv szerepel. Ezek nem elvont, elvi megközelítésű ígéretek, hanem egészen konkrét és számonkérhető programjavaslatok" - fogalmazott.

Vitézy Dávid 10 ezer szolgálati bérlakást építene, és megalapítaná a BKK rendészeti egységét.

"Szeretném azt, hogy

elindítsuk tízezer új bérlakás építését

Budapesten, melyek zöme olyan szolgálati lakás lenne, amelyeket pont a budapestiek életét leginkább nehezítő hiányszakmákban dolgozók számára szeretnénk biztosítani, hogy az az ápolóhiány, tanárhiány, rendőrhiány, ami ma sújtja Budapestet, enyhüljön. Ugyanilyen tervem a BKK rendészet létrehozása: szeretném, hogy a budapesti tömegközlekedésre bárki egyedül elengedhesse akár egy éjszakai buszra is a saját gyerekét, hogyha a különböző, az utasokat zaklató, szervezetten kolduló, nőket fogdosó antiszociális jelenségeket vissza tudnánk szorítani a budapesti közösségi közlekedésben, ennek érdekében fogjuk létrehozni azt az új speciális önkormányzati rendészeti egységet, melyet BKK rendészetnek hívunk, és mely akár az utasok, akár a járművezetők hívására gyors reagálású egységként bármely tömegközlekedési járműre vagy állomásra ki tud szállni és hatóságként érvényesíteni tudja az utazási szabályok érvényesülését" - részletezte.

Az LMP által is támogatott főpolgármester-jelölt szakemberekre cserélné a politikusokat a fővárosi cégekben.

"Nem fogok engedni egyik pártnak sem pártpolitikusokat ültetni azokra a szakmai pozíciókra,

amelyek a legfontosabb fővárosi közszolgáltatók, legyen az a köztisztasággal, hulladékkezeléssel vagy éppen közlekedéssel kapcsolatos cégek köre."

Vitézy Dávid azt mondta, hogy nem kíván reagálni az őt ért támadásokra, mert szeretné meghaladni a pártpolitikai csatatér logikáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×