eur:
390.67
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Ígéretet tett a MÁV a nagyon várt balatoni vonat beindítására

Újraindul a Jégmadár a Balatonhoz, kérdés, hogy pontosan mikor.

Május közepétől szeptember második feléig elő-, illetve utószezoni menetrend előzi meg, illetve követi a nyári főszezoni menetrend – adott tájékoztatást a MÁV a Hello Gödnek arról, hogy idén is indul-e a Balatonhoz közvetlen vonat a városunkból.

A Jégmadár expressz már 2021 óta jár a Dunakanyarból a Balatonhoz, és ez idén sem lesz másképpen. A MÁV ugyanis azt közölte, hogy

“a Jégmadár expressz a terveink szerint a tavalyihoz hasonlóan fog közlekedni, helyjegyet és kerékpárhelyjegyet váltani kell majd”.

A balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári menetrend jelenleg véglegesítés és a helyközi közösségi közlekedési közszolgáltatási tevékenység megrendelőjével egyeztetés alatt áll.

Magyarán ismét lesz Jégmadár, csak a menetrendje még nincs kész. Egyébként tavaly az első Jégmadár expressz vonat május 15-én indult el a Dunakanyarból a Balatonhoz. A hétvégi és ünnepnapokon tehát az előszezonban is közlekedik, emeletes KISS motorvonattal Göd és Fonyód között, de alapvetően Szobról indul.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×