eur:
385.38
usd:
355.03
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Ígéretet tett a MÁV a nagyon várt balatoni vonat beindítására

Újraindul a Jégmadár a Balatonhoz, kérdés, hogy pontosan mikor.

Május közepétől szeptember második feléig elő-, illetve utószezoni menetrend előzi meg, illetve követi a nyári főszezoni menetrend – adott tájékoztatást a MÁV a Hello Gödnek arról, hogy idén is indul-e a Balatonhoz közvetlen vonat a városunkból.

A Jégmadár expressz már 2021 óta jár a Dunakanyarból a Balatonhoz, és ez idén sem lesz másképpen. A MÁV ugyanis azt közölte, hogy

“a Jégmadár expressz a terveink szerint a tavalyihoz hasonlóan fog közlekedni, helyjegyet és kerékpárhelyjegyet váltani kell majd”.

A balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári menetrend jelenleg véglegesítés és a helyközi közösségi közlekedési közszolgáltatási tevékenység megrendelőjével egyeztetés alatt áll.

Magyarán ismét lesz Jégmadár, csak a menetrendje még nincs kész. Egyébként tavaly az első Jégmadár expressz vonat május 15-én indult el a Dunakanyarból a Balatonhoz. A hétvégi és ünnepnapokon tehát az előszezonban is közlekedik, emeletes KISS motorvonattal Göd és Fonyód között, de alapvetően Szobról indul.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×