eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Old man using smart phone
Nyitókép: fzant/Getty Images

Ha elveszett az androidos telefonja, mostantól van rá megoldás

Elveszítjük a készülékünket? Sebaj! Amerikában kedden beindult a megtalálószolgáltatás, hamarosan az egész világon elérhető lesz. Egy app kell hozzá.

A Google elindította a régóta várt Find My Device hálózatát, amely segít fellelni a felhasználók által elhagyott androidos eszközöket, több mint egymilliárdot - írja a Portfolio az Engadgetre hivatkozva.

A keddi start az Egyesült Államokra és Kanadára vonatkozik, de hamarosan kiterjesztik. Egyetlen alkalmazást kell telepíteni hozzá. Az app utasítására az eszközök csörögni kezdenek, és a helyzetük megjelenik egy térképen. Ez a térképadat akkor is működik, ha az elemek offline állapotban vannak. A Pixel 8 és Pixel 8 Pro okostelefonok akkor is megjelennek a térképen, ha ki vannak kapcsolva, lemerültek.

Ami a technológiai részleteket illeti, a Chipolo és a Pebblebee Bluetooth nyomkövetők májusban integrálódnak a Find My Device alkalmazásba. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy segítségükkel szinte bármit megtaláljanak, beleértve az autókulcsokat, pénztárcákat vagy éppen az elkóborolt macskákat.

A Find My Device nyomkövető technológia az Android 9 és újabb operációs rendszert futtató készülékeken működik. Ez az operációs rendszer 2018-ban jelent meg, így ez azt jelenti, hogy sok felhasználó hozzáférhet a szolgáltatáshoz. Ami a kompatibilis termékeket illeti, az Android-eszközökön és a Bluetooth-nyomkövetőkön túl a jövőbeli szoftverfrissítések lehetővé teszik majd az integrációt a JBL és a Sony fejhallgatók teljes választékával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×