eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Tóth Áron/Facebook

Nem egyezkedik Szolnokon az LMP

Önállóan indul a júniusi helyi önkormányzati választáson az LMP Szolnokon, a polgármesterjelölt Tóth Áron, a párt helyi elnöke lesz.

Az LMP büszke arra, hogy olyan polgármesterjelöltet tud állítani, aki pártpolitikai drámák helyett konkrét ügyeket képvisel – írta közleményében a párt sajtóirodája, megjegyezve: meggyőződésük szerint a helyi önkormányzati választásnak elsősorban a településekről kell szólnia.

„A szolnoki embereknek is arról kell dönteniük, hogy milyen utakat, milyen helyi közterületeket és milyen kultúrát akarnak” – olvasható.

Szolnok attól nem fog fejlődni, hogy két ellentétes oldal a kampányban „csúnyákat mond egymásról és a szellemi polgárháborút fokozza” – fogalmaztak. Hozzátették: ezért az LMP önállóan, zöld alternatívát kínálva indul el a júniusban esedékes önkormányzati választáson.

Úgy vélik, hogy a Fidesz jelöltje a „múlt embere, aki képtelen megfelelni a jelen kihívásainak”. Az ellenzéki pártok közös jelöltje pedig a jelenlegi fideszes városvezetés alpolgármestere, és „aki a gyűlölködésen kívül semmilyen alternatívát nem kínál” – írták.

Az LMP valódi ügyekről akar beszélni. A szolnokiaknak arról kell dönteniük, hogy több térkövet vagy több fát akarnak. Arról kell dönteniük, hogy akarnak-e sétálóutcát csinálni a Szapáry utcából, lesz-e Szolnokon valódi szórakozóhely. Akarnak-e átfogó panelprogramot indítani. Az LMP ezekre tesz ajánlatot – közölték.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×