eur:
389.35
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pokorni Zoltán nem indul újra a polgármesteri címért

Nem indul újra a budapesti XII. kerület polgármesteri székéért a Fidesz színeiben Pokorni Zoltán. Az eddig polgármester-helyettes, Fonti Krisztina lesz a kormánypártok jelöltje a Hegyvidéken.

A döntést utóda, Fonti Krisztina jelentette be a Facebookon, hozzátéve, hogy a kormánypárt hegyvidéki csoportja őt választotta meg polgármesterjelöltnek a júniusi önkormányzati választásra - irja a 24.hu.

Már hónapok óta téma volt, hogy Pokorni a visszavonulását tervezi. A Kétfarkú Kutya Párt már január 25-én feltette a kérdést a XII. kerületi szervezet Facebook-oldalán: „Most mi jelentsük be, hogy Pokorni idén már nem indul, vagy ki fogja?”

A fideszes politikus a portállal akkor azt közölte, hogy egyelőre nem nyilatkozik és arra hivatkozott, hogy a főpolgármester-jelölés elhúzódása miatt a kerületi vezetőket is arra kérték a kormánypártban, hogy a döntés megszületéséig tartózkodjanak a nyilvánosságtól.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×