eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Facebook/Budapesti Uzsoki Utcai Kórház

Nővérhiány miatt nem tudják ellátni az infarktusos betegeket az Uzsoki kórházban

A Budapesti Uzsoki Utcai Kórház február 16-a óta – határozatlan ideig – nem fogadja a kardiológiai betegeket, mert az orvosigazgató tájékoztatása szerint humánerőforrás-gondok merültek fel az intézményben.

A budapesti kórház kardiológiai osztályán leállt a súlyos, monitorizálást igénylő betegek ellátása – vette észre a hvg.hu a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján megjelent közleményt.

Tóth Ferenc orvosigazgató még február 14-én jelezte az NNGYK-nak, hogy „előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt” nem tudják biztosítani a súlyos kardiológiai esetek ellátását, vagyis

nem tudják fogadni a súlyos szívbetegeket sem és jelenleg nincs infarktusellátás sem.

Az érintett betegeket a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Betegápoló Irgalmas Rendi Kórházban, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben és a Honvédkórházban látják el.

A Budapesti Uzsoki Utcai Kórház orvosigazgatója a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnak küldött levelében indoklásként azt írta: a kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben nem tudják biztosítani a koronária intervenciót humánerőforrás gondok miatt, ezért ezeket a szolgáltatásokat is lemondják.

A kórház honlapján közzétett állásajánlatok szerint jelenleg 13 szakorvost és 22 szakdolgozót keresnek.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszana a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×