eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Car frozen side mirror after a freezing rain phenomenon
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Ónos eső, fagyott eső – narancs riasztást adtak ki

Az Északi-középhegységtől egészen Somogy vármegyéig tart a veszély, amelyet a ritka csapadékfajta okozhat.

Több fokozatú veszélyjelzést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdán ónos eső veszélye miatt.

Mint az a kiadott térképen is látszik, Nógrádra, Hevesre és Borsod-Abaúj-Zemplénre narancs, az ország középső harmadára - a Pest, Somogy és Békés vármegye által bezárt háromszögre - citromsárga színnel jelölt, elsőfokú veszélyjelzés van érvényben szerda éjfélig.

A szerdai nap folyamán délnyugatról északkelet felé - jellemzően kis mennyiségű - vegyes halmazállapotú (átmeneti ónos esőt is felvonultató) csapadékkal járó tömbök vonulnak: a legtöbb helyen napközben esőbe megy át a csapadék, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár estig, éjfélig is vegyes lehet a halmazállapot. Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos vagy fagyott eső fordulhat elő, az idő előrehaladtával egyre inkább eső valószínű. A térség északi részén (illetve emellett a Nyírségben) a kezdeti havazásból 3 centis hóréteg alakulhat ki, de az északi határvidéken ezt is meghaladhatja az átmenetileg létrejövő friss hó vastagsága.

Az ónos vagy fagyott eső mennyisége Borsod, Heves és Nógrád északi részein a nap második felében meghaladhatja az 1 millimétert.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×