eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
People congestion when motion blurred travellers departs subway train at platform. More Railroad pictures below
Nyitókép: olaser/Getty Images

Figyeljen, már az új MÁV-, Volán- és HÉV-menetrend van érvényben!

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket.

Az új vasúti menetrend - a járási egyeztetéseken felül megtartott - júliusi online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe vette. A Volánbusz is számos menetrendi korrekciót vezetett be országszerte, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos kiszolgálás összehangolása érdekében - írták a közleményben.

A társaságcsoport emlékeztet: a menetrendváltástól Budapest és Dunaújváros között a Z42-es zónázóvonatok számának bővítésével javult és gyorsabbá vált a vasúti összeköttetés. A Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon a felújításnak és a villamosításnak köszönhetően az utasok számára kiszámíthatóbb, ütemes menetrend lépett életbe, csökkent az eljutási idő, javultak a csatlakozások a menetrendváltástól. (Számos útvonalon viszont lassultak a szerelvények - erről itt írtunk.)

A nemzetközi közlekedést tekintve kiemelték, hogy a Metropol Euronight éjszakai, háló- és fekvőhelyes kocsikkal közlekedő vonat ismét Prága és Drezda érintésével közlekedik, ezáltal kedvezőbb az utazás Budapest és Berlin között.

A MÁV-HÉV a csömöri (H9) és a gödöllői (H8) HÉV-vonalon kismértékben módosította a menetrendet a hatvani vonalhoz kapcsolódó vasút átszállási lehetőség biztosítása érdekében. A csepeli H7-es HÉV-vonalon az utasok kérésére december 10-től valamennyi vonat megáll Szabadkikötőnél. A tanítási időszakokban valamennyi munkanapon azonos időpontokban indulnak a járatok a H7-es HÉV-vonalon. A menetrend a tanítási szünetek munkanapjain is egységessé vált, azonban - az utasforgalmi igényekhez igazodva - e két időszak menetrendje továbbra is eltér egymástól.

A 2024. december 14-ig érvényes, az utazási szokásokhoz jobban igazodó, összehangolt vasúti, buszos és HÉV menetrendek vonzóbbá teszik a közösségi közlekedést, és növelik versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben - hangsúlyozták a közleményben.

A menetrendváltással egy időben

egységesedik a MÁV-START és a Volánbusz pótdíjazása.

A részletes menetrendek megtalálhatóak a MÁV-Volán csoport honlapján, az Elvirá-n, a HÉV-menetrend a bkk.hu/menetrendek oldalon.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×