eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Fotó: Volánbusz
Nyitókép: Volánbusz

Teljesen megváltozhat a MÁV-Volán-jegyuniverzum, kiterjesztik az ingyenességet

Lázár János szerint az ország- és vármegyebérlet értelmetlenné tett egy csomó jegytípust, a digitális átállás is jelentősen egyszerűsödhet emiatt.

Új világ közeledik a MÁV és a Volán jegy-bérletviszonyaiban, Lázár János közlekedési miniszter javaslata már a kormány előtt van, nagyon gyorsan döntés születhet - írja a vg.hu.

A cél, hogy a mintegy százfajta jelenlegi díjtípusból csak néhány maradjon.

Ezzel párhuzamosan

az ingyenesség felső korhatára 14 év lesz (eddig az érintettek féláron utazhattak).

Lázár János - mint a lap cikke megjegyzi - nyíltan beszélt az általa benyújtott előterjesztésről, amikor a Világgazdaság rákérdezett egy más témában tartott sajtóeseményen. Az építési és közlekedési miniszter válaszából viszont az is kiderült, hogy jóval többről van szó, mint a 14 éven aluliak ingyenes hozzáférése a MÁV és a Volán járataihoz. A tárcavezető ugyanis közölte, hogy a szerdai kormányülésen a teljes menetdíj-politikát meg fogják tárgyalni; ez a szerda pedig már elmúlt.

A dilemma az, hogy ha nagyjából minden utas a két új bérletfajtát használja (vármegyebérlet, országbérlet), mi szükség van a további jegytípusokra.

Természetesen megmaradna a 65 éven felüliek ingyenes közlekedése is.

A tárca reményei szerint így a jegyvétel digitális átállása is jóval egyszerűbb lenne.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×