eur:
389.71
usd:
361.82
bux:
68443.23
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Havas fák Kékestetőn 2023. január 16-án.
Nyitókép: Komka Péter

Marad a téli idő, de komolyabb havazásra egyelőre nem kell számítani - időjárás-jelentés

Borongós, ködös, hideg időnk lesz, de már csak néhány helyen szállingózhat a hó.

Időjárási helyzet Európában:

A szerdán még Olaszország felett örvénylő mediterrán ciklon középpontjával már a Kárpát-medence fölött jár, és egész nagy területen okoz kiadós csapadékot. Eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul, a hótakaró leginkább a hegyekben gyarapodott, de hazánkban síkvidéken is kialakult vastagabb hóréteg.

Közben szárazföldünk nyugati partvidékén is csapadékosra fordul az idő egy nyugat felől érkező ciklonnak köszönhetően.

Kontinensünk többi részén csendesebb az időjárás, naposabb területek inkább csak a két légköri képződmény között fordulnak elő, északabbra viszont már inkább felhők vannak túlsúlyban, amelyekből hószállingózás is előfordul.

A Kárpát-medence felett lévő mediterrán ciklon elgyengül, de nedvessége itt marad, így pénteken is túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

Hazánk nagyobb részén marad a túlnyomóan borult, párás idő. Az éjszaka képződött zúzmarás köd egy része péntek napközben is tartósabban megmaradhat. Némi napsütés így legfeljebb csak kevés helyen lehet. A havazás, havas eső, eső intenzitása tovább gyengül. Az északnyugati részeken fordulhat elő szélélénkülés a már délkeletire forduló szélből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken nagyrészt -1 és +2 fok között alakul, de a napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×