eur:
388.84
usd:
359.23
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Selective focus shooting on hand of Businessman giving pen to Partnership to sign contract agreement in document
Nyitókép: Getty Images/ wera Rodsawang

Megvan, mekkora lehet jövőre a béremelés

Az idén a januári tervekhez képest végül jóval több vállalat emelt a munkavállalók bérén, ráadásul a növelés mértéke is meghaladta az eredeti elképzeléseket. Ennek elsődleges oka a munkaerő megtartása volt és az inflációt hivatott kompenzálni, de végül nem érte el annak szintjét - derült ki egy felmérésből.

A Profession.hu HR Körkép 2023 felmérése 2023. június és szeptember között zajlott, online kérdőíves módszerrel, 449 vállalat részvételével. Ebből az derült ki, hogy bár tavaly a cégek 58 százaléka tervezett 2023-ra bérfejlesztést, az év eddigi részében ez már ennél is több helyen, a vállalatok 72 százalékánál megvalósult. Ennek mértéke is magasabb lett végül a tervezettnél: átlagosan 14 százalékos fizetésemelést eszközöltek, de sok esetben történt 15 százalékot is meghaladó béremelés.

A gyorsan változó gazdasági helyzetben komoly kihívást jelent a munkaadóknak a bérek hosszú távra történő tervezése, pedig a munkaerőpiaci trendek sürgetik a fizetések és a kapcsolódó egyéb juttatások mielőbbi rendezését. Év elején a bérfejlesztést betervezett cégek (62 százalék) elsősorban a munkavállalók megtartása érdekében számoltak a fizetések növelésével. Idén szeptemberben

a 2024-re vonatkozó tervek között a vállalatok 53 százalékánál tervezik a bérfejlesztés, átlagosan 12 százalékkal emelnék a fizetéseket

– derül ki a kutatásból.

Bevett megoldás a béren kívüli juttatási formák alkalmazása is, amelyet szintén sok esetben megemeltek az év során, főként a munkavállalók a megélhetési költségének emelkedése miatt (77 százalék). A Profession.hu idei HR Körkép felmérése szerint szinte minden második cégnél van cafeteria rendszer. Ez a juttatási forma az átlagosnál nagyobb arányban érhető el a legalább 1 milliárd forint éves bevételű cégeknél és a gyártó szektorban működőknél, miközben elmarad ettől a kereskedelemben és a vendéglátásban tevékenykedő szereplőknél.

A leggyakrabban kiosztott béren kívüli juttatás havonta 16 000-20 000 forint közötti, valamint az 50 000 forintot meghaladó összeg, amelyek a vállalatok 18-18 százalékánál vannak érvényben; a legalacsonyabb csomag, a 10 000 forintot nem meghaladó összeg a cégek 10 százalékánál fordul elő.

Béren kívüli juttatást a cégek jelentős többsége (80 százalék) nyújtott vagy fog nyújtani még idén munkavállalóinak.

  • A legelterjedtebb formája ennek a mobiltelefon biztosítása, amely a vállalatok közel felénél elérhető;
  • ezt követi a munkába járás költségeinek megtérítése (44 százalék),
  • a laptop/notebook biztosítása (42 százalék) és
  • a juttatási összeg SZÉP kártyára történő utalása (40 százalék).
  • Vállalati gépkocsit a válaszadó cégek közel harmadánál adnak,
  • tízből egy munkaadó pedig kedvezményes vagy ingyenes vállalati termékeket kínál, és
  • hasonló azoknak aránya is, akik extra szabadságot ajánlanak dolgozóiknak.

Jutalmat a vállalatok harmadánál, prémiumot pedig negyedénél adnak, és nem ritka a 13. havi fizetés sem, amelyet a cégek egyhatoda említett, ugyanakkor a 14. havi kifizetés százból már csak két céget érint.

2024-re vonatkozó munkaadói számítások

A jövő évre vonatkozóan a kutatásban részt vevő cégek 45 százaléka javulásra számít pénzügyi eredményeinek tekintetében, harmada pedig az idei évhez hasonló helyzetet prognosztizál. Csökkenésre az építőipar, élelmiszeripar és az oktatás képviselői, valamint az évi 10 millió forint árbevételű cégek számítanak magasabb arányban, növekedésre pedig az adminisztratív szektor válaszadói.

Ezzel egyidőben csökkent a béren kívüli juttatással tervező cégek aránya:

tízből három munkaadó 2024-es tervei között nem szerepelnek ilyen pluszjuttatások.

Ugyanakkor azok körében, akik élnek ezzel a lehetőséggel, továbbra is népszerű a mobiltelefon, a laptop, a jutalom, a munkába járással kapcsolatos költségek (céges autó, saját autó, parkolás, helyi közlekedés) megtérítése, valamint a SZÉP kártya is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×