eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
A győztes pályázat, a Közti Zrt. és a Hamburg C Kft. munkája a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új belvárosi campusának megtervezésére kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén a Pollack Mihály téren, a Magyar Rádió volt Márványtermében 2021. november 11-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Megakadt a józsefvárosi Pázmány-projekt, történelmi épületek bontási engedélyét vonták vissza

Nem bonthatják még le az egykori legendás rádiószékházat az egyetemi campustervek kedvéért, időben léphetett az önkormányzat.

Fontos hírről számolt be Facebook-oldalán Pikó András VIII. kerületi polgármester.

Mint közölte, a Pest Vármegyei Kormányhivatal visszavonta a korábban kiadott bontási engedélyt a Pázmány-egyetem projektjében érintett épületekkel kapcsolatban.

Ismert, az új campus a Bródy Sándor utca 5.-7. szám alatti, az 1956-os forradalom idején legendássá vált egykori rádiószékház helyén létesülne.

"A bontási engedély visszavonására megadott indok, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat november 7-én a tulajdonában lévő épület helyi védelem alá helyezéséről döntött. Ezt pedig figyelembe kellett volna vennie a Kormányhivatalnak, amikor a bontási engedélyt megadta" - írja a polgármester.

Ezzel viszont szerinte "a történetnek koránt sincs vége".

"De fontos látni, hogy van értelme küzdeni, ahogyan volt értelme a helyi védettség alá helyezésnek is."

Kéri a kerület lakóit, hogy az önkormányzat által december 11-ére szervezett közmeghallgatáson minél többen legyenek ott a H13-ban este 6-kor.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×