eur:
391.01
usd:
366.95
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Drágulás, lélektani határ felett egy kiló bejgli

Átlag egy fél kilogrammos bejglirúd 2300-2500 forintba kerül - mondták egy televíziós riportban. Ez érzékelhető drágulás tavalyhoz képest. Sőt, van, ahol ennek a négyszeresét is elkérhetik.

Az alapanyagok ára is jelentősen megnőtt, különösen a dióért kell jóval többet fizetni, mint egy évvel ezelőtt - hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

Egy fél kilogrammos rúd 2300-2500 forintba kerül, de az árakat a minőség is befolyásolja. Laczik Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője azt javasolja a riportban, hogy érdemes kisebb pékségekből vásárolni, ahol tényleg kézműves termékeket árulnak. És szintén fontos, hogy vajat használnak margarin helyett.

Ha valaki az interneten néz körbe, akkor azt tapasztalhatja, hogy még a legnagyobb hipermarketek online shopjában sem olcsóbb a bejgli kilója mint 5000 forint, sőt, a cukrászdákba, vagy speciális boltokban bőven 10000 forint felé szalad az ár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×