bejgli
Nem lehet gond a mákos bejglivel idén
Kiemelkedően jó volt Magyarországon a máktermés. Bár a mák egy kényes és kockázatos növény – mondta az InfoRádiónak Pájtli József termelő, aki Tamásiban már évtizedek óta foglalkozik máktermesztéssel.
A szaloncukrot és a bejglit felejtsük el, mert végzetes lehet
A házi kedvenceket se etessük túl karácsonykor – figyelmeztet Koleszár István, a Rex Állatsziget igazgatója.
Előre szólunk: már itt van a 7000 forintos dió
De nem kerül majd mindenhol ennyibe a karácsony slágergyümölcse, és bizony oka is van a drágulásnak.
Amikor a hagyományos a nyerő - karácsonyi ízek
A bejglit keresik a legtöbben a cukrászdákban karácsony közeledtével. A cukor-, és gluténmentes sütemények is fogynak ilyenkor - mondta az InfoRádió érdeklődésére Pataki Ádám cukrászmester.
Ilyen az igazi bejgli
Auguszt József mestercukrász kissé erőltetettnek nevezte, hogy az egész országban egységesítsék a bejgli receptjét, hiszen az ünnepi sütemény elkészítése tájegységenként, illetve a vásárlók ízléséhez igazodva is változhat.
Mitől bejgli a tekercs?
Szigorú előírások szabályozzák, milyennek kell lennie a bejgliként forgalmazott süteményeknek. A diós tölteléknek legalább 40, a mákosnak pedig 48 százalékos arányt írnak elő, és még a termékhez használt vaj minimális zsírtartalmát is meghatározzák. A megnevezést is csak ezek a termékek viselik, így ahol tekercs néven árusítják, érdemes megnézni az összetevőket - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztályának vezetője.