eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pintér Sándor belügyminiszter (k) a meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén a Parlament Klebelsberg Kunó-termében 2023. december 4-én. Mellette Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

"Biztosan meglesz" - béremelésről beszélt a belügyminiszter

A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán.

A miniszter hozzátette: ennek a célnak az elérése érdekében nélkülözhetetlen a pedagógusok társadalmi elismertségének növelése, bérük jelentős emelése differenciáltan, a teljesítmény figyelembevételével megvalósuló bérezési rendszerben.

Hozzátette: mindezekre figyelemmel készült el az új pedagógus-életpályáról szóló törvény.

Pintér Sándor elmondta: 2024 januárjában a korábbi ígéretnek megfelelően

biztosan meglesz

a pedagógusok 10 százalékos béremelése.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×