eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Swap winter tires for summer tires - time for summer tires
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Van, ahol már több mint 10 centi friss hó esett - reggeli helyzetjelentés

Kritikus helyzet nincs az országban, de vannak olyan területek, ahol jelentősebb mennyiségű hó esett az éjjel - mondta az InfoRádióban Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője.

Az északkeleti országrészben vegyes halmazállapotú csapadék hullik órák óta - helyenként havazik, máshol havas eső, eső esik.

Kritikus közlekedési helyzet nincs, de Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye magasabban fekvő területein már van, ahol több mint 10 centiméter friss hó esett - monda el az InfoRádióban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

"Az edelényi, a szikszói és a sátoraljaújhelyi mérnökségünk körül tapasztalható intenzív havazás. Itt időszakosan még előfordulhatnak téliesebb útviszonyok, hiszen folyamatos a hóesés - ezekre az útszakaszokrat újra és újra visszatérnek a gépeink" - mondta Pécsi Norbert.

Ahogy majd a hőmérséklet emelkedik, a havazás eláll vagy havas esőbe, esőbe vált, de a következő órákban még marad a szilárd halmazállapot ott, ahol most is havazik - tette hozzá.

Tegnap óta mostanáig a cég

  • közel 3000 tonna sóval
  • ugyanennyi kálcium-klorid oldattal

kezelte a fenntartása alá eső közutakat.

Hótérkép az Időképhez beérkezett észlelések és a sielok.hu adatai alapján, reggel fél hétkor:

Pécsi Norbert elmondta még, hogy az északi országrészből sem közlekedési fennakadás, sem balesetről nem kaptak hírt. Ugyanakkor

Pest vármegyében jelentősebb eső esett és baleset is történt: az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé a Hárosi Duna-hídnál két kisteherautó ütközött.

Itt már feloldották a sávzárat, de reggel 7-kor még közel 4 kilométer a torlódás.

Az előrejelzések szerint csütörtökön-pénteken ismét kiadós csapadék érkezik, de az előrejelzések még bizonytalanok, így nem tudni, hogy nagy esőre vagy jelentősebb havazásra kell számítani. A Magyar Közút mindenesetre azt tanácsolja minden sofőrnek, hogy mindenképp váltson téli gumira és figyelje az időjárási, közlekedési előrejelzéseket.

Folyamatosan frissülő információk az Útinform oldalán!

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×