eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Image Source / Getty

Erős északi széllel köszönt be a tél - időjárás-jelentés

Az ősz sokat késett szeptemberben, bezzeg a tél már november vége előtt egy héttel megérkezik.

Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk nagy részén továbbra is ciklonális hatások uralkodnak: Közép-Európa felett egy elgyengülő félben lévő ciklon örvénylik, a Genovai-öböl térségében pedig mediterrán ciklon mélyül ki. Emiatt sokfelé csapadékos az idő, a csapadékösszeg több helyen eléri a 20 mm-t, Dalmáciában 50 mm-t meghaladó mennyiséget is regisztráltak.

Nyugodtabb, csendesebb az időjárás Skandinávia térségében, az ott elterülő anticiklon hatására ugyanis borongós, párás, ködös az idő.

Mindeközben az Atlanti-óceán felől is magasnyomású zóna húzódik kontinensünk nyugati partvidéke fölé.

A Kárpát-medence egyre inkább az említett mediterrán ciklon hátoldalára kerül, és megerősödő északias széllel hidegebb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Szerdán a délelőtti órákban észak felől csökken a felhőzet, és a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, de az ország középső sávjában erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat. A késő délutáni óráktól északnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé.

Az északi, északkeleti szél napközben viharossá fokozódik, de a középső országrészben a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 2 és 10 fok között alakul, a legmelegebb a középső országrészben várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×