eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Nagy változás a hentesüzletekben - itt vannak a részletek

Újabb segítséget és könnyítéseket kapnak a kistermelők, kihasználva az uniós lehetőségeket, kiemelten támogatják őket.

Minisztériumi rendeletben könnyítik a kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeit. A rendeletnek köszönhetően így már nemcsak természetes személy végezhet kistermelői élelmiszer-előállítást, hanem az őstermelők családi gazdaságai és a szociális farmok is - jelentette be Nagy István agrárminiszter a Facebook-oldalán.

A miniszter tájékoztatása szerint egyszerűsítik az elejtett vad kezelésének és értékesítésének élelmiszer-higiéniai feltételeit is. Az új szabályozás lehetővé teszi ugyanis a hentesüzletek számára a friss vadhús átvételét, és az abból történő húskészítmény előállítását is.

A miniszter kiemelte:

az a céljuk, hogy a vásárlókhoz minél több friss és biztonságos élelmiszer juthasson el közvetlenül a termelőktől.

A rövid ellátási lánc jelenti ugyanis a felelős és környezettudatos vásárlás alapját. Ez teszi lehetővé a termékek gyors és hatékony szállítását is a termelőtől a fogyasztóig.

Elmondása szerint a folyamat egyik színtere a helyi termelői piac, amely reneszánszát éli az elmúlt időszakban. Ezért fordít az agrártárca kiemelt figyelmet a hazai kistermelők támogatására és az értékesítési lehetőségük kibővítésére - közölte a tárcavezető. Hozzátette: országosan már 321 termelői piac működik, és több mint 23 ezren foglalkoznak őstermelői tevékenységgel.

"Célunk, hogy a termőföldtől az asztalig magyar kézben tartsuk a termelést és növeljük a magyar hozzáadott értéket" - jelentette ki Nagy István.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×