eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt a volt MSZP-s képviselő

A népművelő-politikus Alföldi Albert 84 éves volt.

Alföldi Albert 1939-ben Szegeden született, általánosba és középiskolába Orosházára járt - írja a 444.hu.

1966-ban színjátszó-rendezői képesítést szerzett a Felsőfokú Rendezőképző Akadémián, majd népművelőként, később művelődési ház igazgatóként dolgozott Újkígyóson, Dunapatajon és Hajóson.

1994 és 98, illetve 2004 és 2010 között volt parlamenti képviselő szocialista színekben, 2002-tol Hajóson független önkormányzati képviselő is volt. Vállaltan az MSZP népi szárnyához tartozott, 2012-ben például ezt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak: “Rendkívül sokat vitatkoztam pártbéli társaimmal azért, mert jó értelemben vett hazafias mondanivalóval elő sem mertünk jönni. Hogy miért volt így, meg nem tudom mondani. Pedig a jó értelemben vett hazafiság gazdasági mozgósító erőt jelent. (...)

Négy gyermeke volt, köztük Alföldi Róbert színész-rendező.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×