eur:
388.83
usd:
358.84
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
Budapest, 2023. november 6.MTI/Máthé Zoltán
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Keményen beszólt a Mi Hazánk Orbán Viktornak, a miniszterelnök állta a sarat az Országgyűlésben

A Mi Hazánk képivselője a terror ügyében, de inkább Izraelt bírálva kérdezte Orbán Viktort. A miniszterelnök közölte: semmilyen terror nem megoldás, Magyarország a béke pártján áll.

Toroczkai László (Mi Hazánk) szerint a kormány feladta a békepárti és a magyar érdekeket képviselő álláspontját, amelyet az ukrajnai háborúval kapcsolatban képviselt. Azt mondta: az izraeli-gázai háború kapcsán egyértelműen a háború és Izrael oldalára állt a kabinet "szolgai módon".

Bírálta, hogy a külügyi bizottságba csak az izraeli nagykövetet hívták meg és kijelentette azt is: "önök egyedül maradtak", amikor az ENSZ-ben elutasították a humanitárius tűzszünetet sürgető határozatot. Szerinte ezzel akár a terrorizmus célpontjává is tehetik Magyarországot. Azt mondta: a Mi Hazánk minden terrorizmust elutasít, azt is, amikor gázaiakat mészárolnak le.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország semmilyen álláspontjában nem maradt egyedül. Az ENSZ-ben Németországgal, Ausztriával, Horvátországgal és Csehországgal szavazott együtt, vagyis a térség országaival.

Azt is mondta:

terrortámadás történt egy országgal szemben, amelyet egy terrorszervezet hajtott végre.

Minden országnak, amelyet így megtámadnak, joga van az önvédelemhez és gondoskodni kell arról, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő. Úgy kell ezt megtennie, hogy az a lehető legkevesebb veszteséget okozza emberéletben.

A terrornak nincsen helye, a terror semmire sem megoldás - szögezte le. Magyarország békepárti álláspontot képvisel ebben a kérdésben - szögezte el. Azt kívánja elérni, hogy a terrorszervezet és egy állam konfliktusa ne váljon két, nemzetközileg elismert állam konfliktusává.

Minden civil élet erőszakkal történő elvétele elfogadhatatlan - szögezte le Orbán Viktor. A túszokról szólva közölte: az ENSZ-ben zajló vitánál Magyarország kérte, a dokumentumba kerüljön bele a túszok szabadon engedése. E nélkül hogyan szavazhatta volna meg a kormány, ha egyszer magyar túszok is vannak ott? - tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Később a kormányfő posztolt a közösségi oldalán a parlementből.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×