eur:
390.65
usd:
366.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tehervonat érkezik a röszkei vasútállomás közelében lévő rakodóterületre 2022. augusztus 1-jén. Harmincéves szünet után újraindult a teherforgalom a Szeged-Röszke vasútvonalon, az első szerelvény ezen a napon este haladt át Szerbia, és onnan a pireuszi kikötő, majd Kína felé a felújított szakaszon.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Csak saccolni tudja a MÁV, hogy mikor megy személyvonat Szegedről Szabadkára

Nem készültek el a tervezett október 23-ai indulásra a Szeged-Szabadka vasút személyforgalmi fejlesztései, így az augusztusban még fennen hirdetett projekt csúszik.

Ahogy arról már az Infostarton is beszámoltunk, nem indul el a személyforgalom a Szeged-Rendező–Röszke között. A MÁV közleménye szerint "a legfrissebb műszaki vizsgálati jelentés megállapította, hogy a biztosítóberendezés telepítésével és üzembehelyezésével kapcsolatos vállalkozói hiányosságok miatt vált szükségessé a közötti vasúti személyforgalom elindításának későbbre halasztása".

A vizsgálati eredmények rámutatnak: a berendezések műszaki készültségi szintje alapján azok próbaüzeme nem megkezdhető, ezért az üzemengedély kiadása továbbra sem lehetséges.

A MÁV biztosítóberendezést vizsgáló kollégái levonultak a munkaterületről, az eddigi vizsgálatok alapján összeállított hibalistákat pedig átadták a vállalkozó V-HÍD illetékesei részére.

A próbaüzem megkezdésének lehetséges időpontja csak a hibalistában szereplő hiányosságok pótlása, a vállalkozóval történő egyeztetések és a további vizsgálatok függvényében határozható meg. Mindezek fényében

a személyforgalom megindulása várhatóan akár egy hónapos csúszást is szenvedhet az eredeti ütemezéshez képest

- tették hozzá.

Augusztusban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter augusztus 20-án még arról posztolt, hogy "a következő nemzeti ünnepünkön, október 23-án megindul a személyforgalom az új Szeged-Szabadka-vasútvonalon".

A kialakult helyzetről a MÁV Zrt. folyamatosan egyeztet a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztériummal - tették még hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×