eur:
391.1
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Unsplash.com

Nem indul el egyelőre a Szeged-Szabadka vasút

Nem indul el október 23-án a Szabadka-Szeged között közelekedő személyvonat.

Arról, hogy október 23-án nem lesz vonat Szabadkára előszór az iho.hu írt. A szaklap információi szerint "a megfeszített munkatempó ellenére sem végeztek a szakemberek a 136-os vonal magyar szakaszán a vasúti biztosítóberendezések Röszke állomási beüzemelésével."

A szerbiai Szabad Magyar Szó pedig azt közli, hogy a szerb részen a munkálatok befejeződtek, kijelölésre került az ideiglenes vasútállomás, sőt már a jegy árát is megtudta a sajtó, ami 3 euró 20 cent dinár ellenértéke lett volna. A szerb oldalon mindenki úgy tudta, hogy a vonatforgalom megindul következő héten, és naponta két járatra kell majd számítania az utasoknak.

A tehervonatok már tavaly augusztus óta itt közlekednek Szerbia és Magyarország között, mivel a Kelebia–Budapest vonalon zajló építkezés miatt arra nem mehetnek.

A szerbiai lap számára a MÁV azt írta: "a MÁV Zrt. határozattan cáfolja azt az értesülést, hogy a biztosítóberendezés engedélyeztetésével kapcsolatban merültek fel problémák. Ugyanakkor megerősítjük, hogy

a személyforgalom nem október 23-án, a nemzeti ünnepen indul újra.

Ennek oka részben a munkálatokban a nyár folyamán beállt 1 hónapos kényszerszünet, részben pedig az, hogy biztosító és vonatbefolyásoló rendszerek új, Magyarországon először beépítésre kerülő nemzedéke az eredetileg tervezettnél ugyancsak hosszabb tesztidőszakot igényel."

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter augusztus 20-án még arról posztolt, hogy "a következő nemzeti ünnepünkön, október 23-án megindul a személyforgalom az új Szeged-Szabadka-vasútvonalon".

A tulajdonos Építési és Közlekedési Minisztérium jóváhagyta a személyforgalom elindításának későbbre halasztását - írta közleményében még a MÁV.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×