eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A légierő Airbus A-319 típusú személyszállító repülőgépe leszáll a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra 2022. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Munkában a magyar légierő, menekítették a magyarokat Izraelből

Újabb 105 embert, köztük 89 magyar és 16 külföldi állampolgárt menekített ki Izraelből a magyar légierő - jelentette be Szijjártó Péter pénteken Moszkvában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy az izraeli biztonsági helyzet továbbra is komoly aggodalomra ad okot, ezért a kormány legfontosabb célja és feladata a közel-keleti országban rekedt magyar állampolgárok minél előbbi biztonságos hazaszállítása.

"Jó hír, hogy újabb evakuációs műveletünk járt sikerrel, ugyanis a magyar légierő újabb repülőgépe hagyta el az izraeli légteret" - közölte.

"Ez a repülőgép összesen 105 főt szállít a fedélzetén, közülük 89-en magyarok, 16-an más országok állampolgárai, vannak köztük szlovákok, amerikaiak, izraeliek és osztrákok is.

A fedélzeten összesen 44 gyermek van"

- tette hozzá.

"Tehát összesen 105 fővel a fedélzetén a magyar légierő repülőgépe elhagyta az izraeli légteret, tart haza Magyarország felé annak érdekében, hogy az Izraelben rekedt magyar állampolgárokat biztonságban tudhassuk" - összegzett Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×