eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Businessman ignoring safety, texting on smartphone and driving car, cropped
Nyitókép: Prostock-Studio/Getty Images

Röpülnek a 13 ezer forintok - jönnek a részadatok a rendőrség egész heti gigaakciójáról

Elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik a rendőrök a heti akciójukban. Somogyból már adatok érkeztek.

Harmincan nem kapcsolták be a biztonsági övet, ketten úgy vezettek, hogy vezetés során telefonáltak, az egyik autóban az engedélyezett öt helyett heten utaztak, ráadásul két kisgyermek semmilyen biztonsági felszerelést nem használt.

A sonline.hu beszámolója szerint meglepődhettek azon az autón a rendőrök, melyben a maximálisan engedélyezett öt helyett heten szorongtak, ráadásul két, három év körüli kisgyermek a hátsó ülés lábtartójánál ücsörgött és semmilyen biztonsági felszerelést nem használt. A sofőrt feljelentették. Egy tisztítószereket szállító furgonos is lebukott a keddi Roadpol akcióban: se a kísérő, se a járművezető nem kapcsolta be az övet, a figyelmetlenséget

fejenként 13-13 ezer forint büntetéssel díjazták, utóbbit három büntetőponttal is sújtották.

Batta Zsolt, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata – a Roadpol – hirdetett fokozott ellenőrzést, melyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. Somogyban több mint 100 helyszínen zajlik vasárnapig a közúti vizsgálat, naponta csaknem 20 rendőrautó, köztük több civil jármű is bekapcsolódik az akcióba, a drónon és a testkamerán kívül olyan gépkocsit is használnak, amely menet közben rögzíti az elkövetett szabálysértéseket.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×