eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Az izraeli háború nehéz helyzetbe hozta a magyar utazási irodákat is

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője szerint idén már nem valószínű, hogy lesznek izraeli körutazások. Bakó Balázs az InfoRádiónak elmondta, hogy a háborús helyzet különösen érzékenyen érinti az utazási irodákat, hiszen éppen az izraeli utak főszezonjában vagyunk.

Egyetlen magyar turistacsoport sincs már Izraelben, a már befizetett utazások rendezése viszont jelenleg is folyamatosan zajlik – erről tájékoztatta az InfoRádiót a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője.

"Azt tapasztaltuk, hogy egyrészt a kinti partnerek nagyon rugalmasan viselkedtek, vagy visszatérítik a pénzt, vagy átfoglalják, későbbi időszakra teszik a kint lefoglalt szolgáltatásokat, a légitársaságok oldaláról viszont tapasztaltunk ettől eltérő hozzáállást, üzletpolitikát" – mondta Bakó Balázs.

Az utazási irodák a kialakult helyzetben tájékoztatják az utasokat, több lehetőséget kínálnak fel, elsősorban a későbbi átfoglalás lehetőségét, esetleg utazási utalványt, de még pénz-visszafizetés is felmerülhet ilyen esetben. A háborús helyzet különösen is érzékenyen érinti az utazási irodákat, a Hamász támadása ugyanis éppen az izraeli körutazások főszezonjában történt. Bakó Balázs szerint pedig az elhúzódó konfliktus miatt nincs sok esély az utazások megtartására idén.

"Sajnos tervezni nagyon nehéz most, nem lehet megmondani, meddig tart a harc, elég valószínűnek tartjuk, hogy idén már nem lesz lehetőség izraeli körutazásokra. bízunk abban, hogy a jövő tavasszal már sor kerülhet ezekre" – részletezte.

A beutazás kapcsán kedden a magyar külügy konzuli szolgálata is közleményt adott ki, a helyzet teljes bizonytalanságára tekintettel az Izraelbe utazás nem javasolt, a lakosságnak azt tanácsolják, kizárólag halaszthatatlan esetben utazzanak Izraelbe.

A kialakult helyzet miatt a Wizz Air és a Ryanair már hétfőn felfüggesztette járatait, a Lufthansa, a Swiss, a Turkish Airlines és a LOT légitársaság is hasonlóan járt el az izraeli támadások miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×