eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: BKK

Budapest arra büszke, hogy a mentőautó el tud menni ott, ahol eddig is el tudott - Karácsony Gergely videót posztolt fő kommunikációs csatornáján

Száguldó mentőautóról posztolt Karácsony Gergely. A rövid videón az látható, hogy a szírénázó kocsi simán száguld az elkerített biciklisávon.

Hangulatkeltésről ír legújabb mentőautós posztjában a főpolgármester. Egy felvételt adott közre, amelyen egy szirénázó mentőautó a védett biciklisávon száguld. Ezzel azt bizonyítja, hogy elférnek az ilyen járművek ezen a részen.

Korábban Kubatov Gábor, az FTV elnöke olyan fotót tett közzé, amelyen egy mentőautó az Üllői úton a szembe jövő sávon száguld, mondván másutt nem tud elférni a nagy dugó miatt.

A védett kerékpársávokkal az Infostarton is többször foglalkoztunk. Augusztus elején írtunk arról, hogy az Országos Mentőszolgálat szerint a budapesti Üllői úton kialakított kerékpársávok megnehezítik a mentőautók közlekedését. Keskenyek a biztonságos haladáshoz, az oszlopok pedig korlátozzák a parkolást - nyilatkozta Győrfi Pál, aki az InfoRádióban elmondta, hogy korábban több sávot is használhattak a mentők, ha beállt a forgalom.

A Magyar Autóklub Jogi Bizottságának elnöke pedig arról beszélt: a főváros nem érzi át kellőképpen, hogy a mentőknek, a rendőröknek és a tűzoltóknak néha egyetlen perc késedelem is számít.

A főpolgármester kabinetvezetője, Balogh Samu viszont már akkor is úgy érvelt: "kétszer kétsávos forgalmi sávval rendelkező utakról beszélünk, ahol bőven van lehetőség arra, hogy ott autók félrehúzódjanak, illetve adott esetben a kerékpársávra is ráhajthatnak".

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×