eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: BKK

Budapest arra büszke, hogy a mentőautó el tud menni ott, ahol eddig is el tudott - Karácsony Gergely videót posztolt fő kommunikációs csatornáján

Száguldó mentőautóról posztolt Karácsony Gergely. A rövid videón az látható, hogy a szírénázó kocsi simán száguld az elkerített biciklisávon.

Hangulatkeltésről ír legújabb mentőautós posztjában a főpolgármester. Egy felvételt adott közre, amelyen egy szirénázó mentőautó a védett biciklisávon száguld. Ezzel azt bizonyítja, hogy elférnek az ilyen járművek ezen a részen.

Korábban Kubatov Gábor, az FTV elnöke olyan fotót tett közzé, amelyen egy mentőautó az Üllői úton a szembe jövő sávon száguld, mondván másutt nem tud elférni a nagy dugó miatt.

A védett kerékpársávokkal az Infostarton is többször foglalkoztunk. Augusztus elején írtunk arról, hogy az Országos Mentőszolgálat szerint a budapesti Üllői úton kialakított kerékpársávok megnehezítik a mentőautók közlekedését. Keskenyek a biztonságos haladáshoz, az oszlopok pedig korlátozzák a parkolást - nyilatkozta Győrfi Pál, aki az InfoRádióban elmondta, hogy korábban több sávot is használhattak a mentők, ha beállt a forgalom.

A Magyar Autóklub Jogi Bizottságának elnöke pedig arról beszélt: a főváros nem érzi át kellőképpen, hogy a mentőknek, a rendőröknek és a tűzoltóknak néha egyetlen perc késedelem is számít.

A főpolgármester kabinetvezetője, Balogh Samu viszont már akkor is úgy érvelt: "kétszer kétsávos forgalmi sávval rendelkező utakról beszélünk, ahol bőven van lehetőség arra, hogy ott autók félrehúzódjanak, illetve adott esetben a kerékpársávra is ráhajthatnak".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×