eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Alapjogokért Központ: az Alkotmánybíróság kimondta, lehet kritizálni a genderideológiát

Az Alkotmánybíróság szerdai határozatában elutasította a Labrisz Egyesület alkotmányjogi panaszát, amely a Kúria korábbi - személyiségi jog megsértése tárgyában hozott - ítéletének megsemmisítését kérte.

Ezzel kapcsolatban az Alapjogokért Központ azt közölte: a Labrisz Egyesület minden jogi fórumon beperelte a Magyar Nemzetet, mert a lap kritizálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet. Az Alkotmánybíróság(AB) elutasította az alkotmányjogi panaszt, határozata szerint valamennyi eszme szabadon bírálható. Mint fogalmaznak: "a Labrisz azt hitte, idehaza nem szabad bírálni a genderideológiát - tévedtek, ez nem az az ország".

Az Alapjogokért Központ az írja: "Magyarországon még nincs rajtunk szájzár, szemben a PC-diktatúrát gyakorló Nyugattal igenis lehet kritizálni vagy bírálni a Nyugaton már államvallássá merevedett genderideológiát és az azt terjesztő egyházat, a Soros-szervezeteket."

Kiemelték: az Alkotmánybíróságnak azt kellett megvizsgálnia, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága és a jóhírnév védelme milyen viszonyban áll egymással. Az AB leszögezte, hogy a kifogásolt közlés nem tényállítást, hanem értékítéletet tartalmazott, határozatában rámutatott, "különbséget kell tenni az eszméket, szellemi termékeket, illetve a személyeket érő bírálat, kritika között", ugyanis "valamennyi eszme szabadon bírálható" - közölték.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint az eset arra utal, hogy szükség van a Magyarországot, a magyar önazonosságot védő, kulturális szuverenitás- és önazonosság-védelem megalkotására. Azt kell elkerülnünk, hogy mint a nyugatiaknak, nekünk is a divat mondja meg, hogy kik vagyunk - szögezik le.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×