eur:
388.66
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
A magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzár Röszke közelében 2023. június 6-án. Befejeződött a déli határzár megerősítése és kibővítése.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

"A magyar rendőrök kihátráltak a tűzvonalból" - incidens a déli határszakaszon

Automata fegyverekkel lőtték a szerb-magyar közös járőrcsoportot.

Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál szeptember 21-én 22 óra 30 perckor egy négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoport - írja a rendőrség.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból, személyi sérülés nem történt.

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×