eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tornaterem a felújított és kibővített csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban 2023. augusztus 29-én. Az intézmény 22,5 milliárd forintból újult meg. A teljes egészében államilag finanszírozott beruházás során az iskola régi épületrészét felújították és egy új épületrész is épült. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Eltűntek az Orbán Viktor-idézetek a csepeli iskola faláról

A 22,5 milliárd forintból felújított és kibővített csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban az aulát és a tornatermet is Orbán-idézetekkel dekorálták..

Ismeretes, múlt hét csütörtökön került átadásra a 22,5 milliárd forintnyi állami pénzből felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épülete. Az iskola falaira olyan idézetek kerültek fel, amiket Orbán Viktor miniszterelnök mondott el az Összetartozás Emlékhelyének avatásán 2020-ban.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a kihelyezett idézetek kapcsán az oktatási ombudsman vizsgálatot indított, miután panasz érkezett hozzá. Aáry-Tamás Lajos hozzátette: a vizsgálat során az iskola igazgatóját és a tankerület vezetőjét is meg fogja keresni, az eredményről pedig tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Az ügy hétfői fejleménye, hogy „a csepeli gimnázium faláról leszedték a pártpolitikai üzenetet” – közölte Szabó Szabolcs a közösségi oldalán. Csepel és Soroksár momentumos országgyűlési képviselője hozzátette, reméli, most már teljesen zavartalan lesz a „gimi” működése.

Az ellenzéki politikus mindezt nem sokkal azután posztolta, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán azt írta,

„pártpolitikának nincs helye az iskolákban”.

A Jedlik felújításához az egyik felhelyezett tábla alapján Németh Szilárdnak is van köze, noha Csepelen nem ő, hanem Szabó Szabolcs az országgyűlési képviselő. A felújítás idejét is jegyző táblára azért került rá a kormánypárti politikus neve mégis, mert ő kezdeményezte a felújítást – így ezzel az indokkal ott áll a neve, így: „Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, jedlikes öregdiák” – jegyzi meg a Telex.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×