eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Újra elérhetővé vált egy életmentő injekció

Az elsősorban vérzések kezelésére és megelőzésére használt készítmény forgalmazását június 14-én függesztették fel.

Megszüntette a Haemocomplettan P injekciós és infúziós oldat felfüggesztését a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, aminek forgalmazását június 14-én függesztették fel – írja a napi.hu.

Az érintett P100513554-es és P100542545-as gyártási számú tételeknél ugyanis felmerült a minőségi hiba gyanúja. A gyógyszert gyártó CSL Behring Kft. kivizsgálta az esetet, majd érintett tételek körét csökkentette a 2023. május 11. után gyártott tételekre. Megállapították ugyanis, hogy a B fokozatú terület szennyezettségének legfőbb oka az ekkor bevezetett új tárolókocsik, és az ezután belépett szervizszemélyzet beléptetése.

Az említett dátum után a gyártott tételek egyikét sem csomagolták és nem szállították ki, ezért a velük kapcsolatos betegbiztonsági kockázatot kizárták.

A Haemocomplettan P poros oldatot injekcióhoz és infúzióhoz használják fel, általában vérzéscsillapítóként, illetve a vérzés megelőzésének céljából. A gyógyszer tisztított fibrinogén-koncentrátumot tartalmaz, ami a véralvadás egyik fontos fehérjéje. A készítményt emberi plazmából állítják elő.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×