eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Unsplash.com

400 méteren múlt a vasúti baleset Nagytéténynél, Balaton felé annyi a közlekedésnek

400 méterre állt meg egymástól a tehervonat és az IC Nagytéténynél.

A Mávinform szombati tájékoztatása szerint egy a Nagytétény állomásra beérkező tehervonat egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett szabálytalanul elhaladt, és egy váltót megrongált.

Eközben a Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra tartó, Székesfehérvárról 11:57-kor továbbindult Tópart InterCity (IC 857) időben megállt a Nagytétény állomás előtti jelzőnél.

A két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg.

Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki.

A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Nagytétény között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt 10-20 esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. Ez érinti a Balaton északi és déli partja felé, felől közlekedő vonatokat, valamint a Bakony és Göcsej InterCityket is. Az érintett Tópart IC menetideje 80-90 perccel nőhet - írja a Blikk a Mávinform bejegyzése alapján.

A Kőbánya-Kispest és Tárnok közötti S36-os vonatok rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között közlekednek. Egyes InterCity és távolsági vonatok Érd felső felé közlekednek - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×