eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyaralóhajók a tiszai nyaralóhajó-program 2020-as szezonnyitó sajtótájékoztatóján, az újonnan átadott tokaji báziskikötőben 2020. május 24-én. A Mahart Zrt. által létrehozott nyaralóhajó-program, a kedvtelési célú belvízi hajózás egy újabb turisztikai lehetőség, amely hajóvezetői engedély nélkül vezethető, szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Tisza-tavi nyaralóhajózás: új stratégia, magyar vendégekkel

Új stratégiát dolgozott ki a Mahart a Tisza-tavi és Tokaj térségbeli nyaralóhajózás fellendítésére. A program 2020-ban indult, de azt először a Covid-járvány, majd az Ukrajnában zajló háború nehezítette.

A Tisza-tavi és Tokaj térségbeli nyaralóhajózás ötlete hat éve született meg azzal a céllal, hogy a térségbe vonzza a külföldi turistákat. A program megvalósítására 4,9 milliárd forintot biztosított a magyar kormány. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kedden pedig közzé tett néhány fotót arról, hogy szerinte a kiskörei kikötőben hat folyami luxushajó horgonyoz egymás mellett kihasználatlanul.

Az InfoRádió megkereste a nyaralóhajózás jelenlegi állapota iránt érdeklődve Révész Máriuszt, az aktív Magyarországért felelős államtitkárt, aki azt mondta, hogy a kezdeti nehézségek ellenére ő kifejezetten bizakodó a projekt sikerességét illetően.

"2020. június 1-ével indult a nyaralóhajózás és azóta gyakorlatilag mindig nehéz helyzetben volt. A nyaralóhajózásnak akkor kellett indulnia, amikor a Covid beütött Magyarországra. Két évig Covid volt, aztán háború volt. A nyaralóhajózás ráadásul a Tisza felső részét érinti, ahol nyaralóhajózni lehet, az magyar–ukrán határvíz, amit nagyon sokan úgy élnek meg Nyugat-Európában, hogy az már közel van a háborús övezethez. Ay nyaralóhajózás ennek ellenére sikerre van ítélve. Én nagyon optimista vagyok, hogy a következő évtől kezdve, ha a háború is csitulni fog, akkor a nyaralóhajózás is sikeres projekt lesz" – mondta Révész Máriusz.

A Mahart egy olyan új stratégiát dolgozott ki a térségbeli nyaralóhajózás fellendítésére, amely a külföldi vendégek helyett a magyar családok kiszolgálására helyezi a hangsúlyt. A kiskörei bázist átalakítják családbarát kikötővé és rendezvényközponttá, és a bázist működtető cég a továbbiakban a szálláshelyeket is hasznosítja.

A kikötőben álló hajókat csapatépítésre vagy pedig akár egy-egy napra is kiadják. Saját üzemeltetésükben megnyitották a lábasház büfét és hasonlóképpen működtetik a kilátót. A szolgáltatások bővítése érdekében pedig beszereztek 20 darab összecsukható, hajón szállítható kerékpárt és 10 kenut is.

Az idei szezonban eddig 142 hajókiadás történt átlagosan 4 napos bérleti idővel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×