eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Háziorvosi rendelő a sajóbábonyi egészségházban az átadás napján 2021. október 17-én. Európai uniós és hazai forrásból, 168 millió forintból megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábony egészségháza és tagóvodája.
Nyitókép: Vajda János

Fontos államtitkári nyilatkozat az orvosi beutalók ügyében

Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos eljuttatta a Belügyminisztériumnak észrevételeit a háziorvosok nem beutalóköteles időpontfoglalásával kapcsolatban, amelyet a tárca elfogadott - erről Rétvári Bence, a minisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatott.

"A rendelettervezet társadalmi egyeztetésének célja épp az, hogy akár az érintettek is elküldjék véleményüket" - fogalmazott a politikus.

Rétvári Bence kijelentette: a BM nem kívánja a háziorvosok számára kötelezővé tenni az időpontfoglalást a beutaló nélküli járóbeteg-ellátásokra, ez egy lehetőség.

A páciens továbbra is közvetlenül a járóbeteg-rendelő betegirányítási központjától kérhet időpontot - hangsúlyozta.

Ugyanakkor

a háziorvosoknak biztosítják annak lehetőségét, hogy a beteg állapotára tekintettel tudjanak közvetlenül időpontot foglalni a szakrendelőbe

- szögezte le az államtitkár.

Ez az opció gyorsítja a betegellátást, hiszen akár már vizsgálat során foglalhat a háziorvos időpontot, ha szükséges további szakvizsgálat - tette hozzá.

Arra is kitért, hogy az online időpontfoglalási rendszer elindulása egyidejűleg valósul meg az elektronikus beutalók teljes körű használatával, ami az e-receptek bevezetése után "újabb jelentős mérföldkő" az egészségügy fejlesztésében.

"Hosszú távú cél, hogy a lakosság számára is majd kinyíljon az időpontfoglalás lehetősége a szakrendelőkbe" - olvasható a politikus közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×