eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
szalmakalap nyár napozás koktél napsütés
Nyitókép: Pixabay

Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek - még jó néhány napig

Habár a viharok lassan elvonulnak és a hét második felére 26-28 fokra melegszik a levegő, a tó vize egyelőre elég hűvös - és még sok idő kell a melegedéshez.

Egyelőre lehűlőben van a Balaton vize. A mostani hidegfront nyomán a hétfői nap várható a leghűvösebbnek, a levegő legfeljebb mindössze 17 Celsius-fokig melegszik Siófoknál, éjszaka 13-ig hűl le. A tó vize ennek nyomán keddre 20 fokosra hűl, és hiába a fokozatos melegedés, napokig így is marad - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Hétvégére már 27-30 fokokat jósolnak, ekkor kezd felkúszni majd a Balaton vízhőmérséklete is, de a 23-24 fokos, kellemes siófoki vízhőmérsékletre a jelen állás szerint augusztus 15-16-odikáig várni kell.

Az Időkép napi előrejelzése Siófokra, levegő- és vízhőmérsékletekkel:

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×