eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Több mint egy hétig ingyen utazhatunk egy belvárosi busszal

A 8E busz vonalán egy teszt ad lehetőséget arra, hogy jegy nélkül vehessék igénybe az utasok az új, modern elektromos járművet.

Újabb elektromos meghajtású buszt tesztelnek Budapesten augusztus 2-a és 11-e között. A MAN Lion’s City 18 E típusú négyajtós, csuklós elektromos autóbuszát próbálhatják ki az utasok ingyen a 8E járat vonalán, amely a Belvárost és hegyvidéki területet is érinti – közölte honlapján a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Az alacsonypadlós, klimatizált, károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő szupermodern csuklós busszal díjmentesen utazhatunk a teszt végéig, vagyis jövő péntekig.

Az e8E elektromos busz útvonaláról a BudapestGO online térképes felületén lehet tájékozódni.

Ez a busztípus 18 méter hosszú és 130 utast tud szállítani. A 640 kWh kapacitású nikkel-mangán-kobalt (NMC) akkumulátor-csomag egy töltéssel 350 kilométeres távolság megtételére képes. Az elektromos meghajtású jármű szabványos egyenáramú (DC) CCS-Type2-es csatlakozón keresztül tölthető legfeljebb 150 kW teljesítménnyel, mely 4 óra alatt képes teljesen feltölteni a járművet. A motor csúcsteljesítménye 320 kW.

A HUMDA a Zöld Busz Program keretében eddig több mint száz elektromos meghajtású autóbuszt adott át a budapesti agglomerációban és különböző vármegyeszékhelyeken.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×