eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Railroad and referral on metro between Lausanne and Renens.
Nyitókép: Getty Images/ Gustave Deghilage

Meleg János: lesznek még a hodászi vonatbalesethez hasonló meghibásodások

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke szerint a költségmegvonás és a karbantartás hiánya vezethetett a hétfői hodászi vonatbalesethez.

"Elég szomorú, hogy bekövetkezhetett egy ilyen baleset" – mondta az InfoRádióban Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, aki az üzemeltetési, karbantartási költségcsökkentések ellenére úgy véli, nincs közlekedésbiztonsági veszélyhelyzet.

Arra azonban figyelmeztetett, hogy az utasokat kellemetlenség éri majd, ha nem működik a klíma, elromlanak az ajtózárak a szerelvényeken, és megannyi hiba jött a nyáron elő. Mindez szerinte visszavezethető arra, hogy jelentős költségmegvonások vannak.

"Ez már azt jelenti, hogy ezen a szakaszon az utasok biztonsága súlyos kivetni valót hagy maga után"

– jelentette ki Meleg János.

A szerelvények nagyon régiek, ráadásul több mint 40 éves, a Volán-buszokról leselejtezett hűtőberendezéseket szereltek be, amit a szakszervezeti képviselő szeint már akkor sem lett volna szabad megtenni. Meleg János azt mondta, a szerelvényeket egyébként sem Magyarországra tervezték: valamikor Szlovákiában a 18-20 fokos hőmérsékletre próbálták ki. A klímaváltozás miatt mostanra rendkívül magas hőmérsékletek vannak, ezért a dél-alföldi régióban bekövetkezhetnek "adott esetben további problémák".

A hodászi vonatbalesethez hasonló ügyek felhívhatják a figyelmet a probléma súlyosságára, ám a szakszervezet elnöke szerint a költségek oldaláról további megszorításokat terveznek. "Ez azt vetíti előre számomra, hogy még több műszaki probléma lesz a közlekedésben" – mondta Meleg János.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×